Kanada: Moleban za stradalni Srpski narod u Crnoj Gori (FOTO)

Foto: Privatna arhiva
84

U Hramu Svih Srba Svetitelja, prota Zlatibor Đurašević juče je u 19 časova služio akatist Svetom Vasiliju Ostroškom i Moleban za stradalni Srpski narod u Crnoj Gori u prisustvu nevelikog broja vernika  u gradu Misisagi (Mississauga), na zapadnoj strani Toronta.

Foto: Privatna arhiva/Prota Zlatibor Djurašević

Prvi Moleban u Misisagi služen je na praznik Svetog prvomučenika Stefana kada je i Republika Srpska obeležila Dan Republike.

Foto: Privatna arhiva/Hram Svih Svih Srba Svetitelja u Misisagi

Prota Zlatibor Djurašević je u neformalnom razgovoru sa vernicima rekao – da smo sada svi u velikom iskušenju i da to oseća čitav Srpski narod, da naši neprijatelji rade svoj posao, da je Bog ljubav, a da Srbi ma gde bili treba da budu jedinstveni u molitvi s’ Bogom.

Foto: Privatna arhiva/Hram Svih Svih Srba Svetitelja u Misisagi

U nedelju 12.1.2020. u 10 časova u Hramu Svih Srba Svetitelja počinje liturgija na kojoj se očekuje prisustvo većeg broja vernika, a potom će se služiti Moleban za stradalni Srpski narod u Crnoj Gori.

Po popisu iz 2016.g. u Kanadi ima 96.530 stanovnika koji su se deklarisali kao Srbi, od čega u Torontu i okolini živi njih  33.055.

Marina Bulatović

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More