Prijatelj otkrio kako je Vilijam reagovao na odluku Megan i Harija, kraljica dala rok od 72 sata

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
367

Ceo život sam podržavao brata, ali više ne mogu, rekao je princ Vilijam u prvoj izjavi nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan odlučili da se odreknu svih kraljevskih dužnosti i time zaprepastili britanski dvor.

Vojvoda od Kembridža je rekao da je tužan zbog odluke princa Harija da se odvoji od kraljevske porodice i što kraljevska porodica “više nije tim”, piše “Sandej tajms”.

– Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena sveta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, to je da ih podržimo i da se nadamo će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu – rekao je Vilijam jednom prijatelju, prenosi Blic.

Britanska kraljevska porodica sastaće se u ponedeljak da bi razmotrila dalju budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, nakon što je par objavio ove nedelje da će se povući sa dužnosti “viših” članova kraljevske porodice i postati finansijski nezavisan, piše britanski list.

Hari i Megan se povlače iz kraljevskih dužnosti: Ovim saopštenjem naveli razlog!

Sastanku na imanju Sandringem će prisustvovati kraljica Elizabeta II, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari.

Očekuje se da se i Megan, vojvotkinja od Saseksa, uključi preko video linka iz Kanade, gde se trenutno nalazi.

Ovo će biti prvi put da se viši članovi kraljevske porodice sastanu nakon što su Hari i Megan javno objavili svoju želju – uprkos protivljenju kraljice – kako žele da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti, te da vreme provede između Britanije i Severne Amerike.

“Sandej tajms” prenosi taksativno i “dnevni red” sastanka i pitanja koja će biti otvorena: koje će zvanične dužnosti obavljati Hari i Megan u Britaniji i inostranstvu u ime kraljevske porodice i vlade, kakve titule će imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Velsa nakon što proglase “finansijsku nezavisnost”, kao i kakve komercijalne poslove par može da radi.

Posle šokantne odluke Megan i Harija, mnogi pominju događaj iz 1936. godine

Najava napuštanja kraljevske porodice princa Harija i njegove supruge Megan Markl i dalje su glavna tema u Velikoj Britaniji. Poslednje informacije kažu da je kraljica dala rok od 72 sata da se drama reši.

Kako je sinoć objavio britanski “Telegraf”, kraljica Elizabeta naredila je da se spor oko buduće uloge vojvode i vojvotkinje od Saseksa reši u naredna tri dana usred spekulacija da princ Hari mogao da napusti Veliku Britaniju već sledeće nedelje.

Svetski mediji pišu o Iliji i njegovoj devojci: “Megan Markl je prišla i pomogla da se slikamo, onda smo ugledali i Harija”

Kraljica, koja je u petak prvi put viđena u javnosti od kako je najmlađi kraljevski par izjavio da namerava da se razdvoji iz porodice, naredila je svojim saradnicima da spor reše do utorka uveče, odnosno do prvog sledećeg Harijevog javnog istupa.

Londonski muzej ovim potezom odgovara na šokantnu vest iz Bakingemske palate

Kraljevska izdaja dobila novi obrt: Otkrilo se šta je Hari učinio kraljici pre donošenja odluke (FOTO)

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More