Zašto je propao još jedan pokušaj kupovine „Prvog maja“ VESTINASLOVNA

Foto:Prvi maj/Logo
433

ČAČAK – Hemijska industrija „Prvi maj“ u Čačku ni nakon današnje četvrte aukcijske prodaje nije dobila novog vlasnika.

Početna cena na aukciji iznosila je 120 miliona dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Osim proizvodnih zgrada, na prodaju je i bazen za recirkulaciju vode, hidrantna mreža, popločan parking, interna saobraćajnica i pumpna stanica za vodu.

Imovinu preduzeća „Prvi maj“ na površini od 10.582 kvadrata čini 28 delova prodajne celine.

Na prodaju je ponuđena i oprema za proizvodnju stiropora, boja, fasada, praškastih proizvoda, lepkova i drugih hemijskih proizvoda u građevinarstvu, kao i zalihe gotovih proizvoda, materijala, rezervnih delova i sitnog inventara.

Prva aukcija održana je septembra 2017. po početnoj ceni od 200,5 miliona dinara, druga je bila u februaru ove godine po početnoj ceni od 160,5 miliona dinara, a treća u maju sa početnom cenom od 140 miliona dinara.

Hemijska industrija „Prvi maj“, koja se bavila proizvodnjom stiropora, lepkova, boja, fasada i ostalih proizvoda za građevinarstvo, osnovana je 1956. godine zahvaljujući čačanskim povratnicima iz Nemačke koji su pokrenuli proizvodnju tutkala, a privatizovana je 2005. godine.

Prvu krizu u poslovanju fabrika je imala 2013. godine, ali je tada „spasena“ jer je firma sa kojom je dugo godina sarađivala „Ivas Balkan“ iz Italije uzela u zakup.

Početkom maja 2016. godine je Halk banka, koja je kupila Čačansku banku, pokrenula stečaj nad „Prvim majem“ zbog duga od 400.000 evra, i tada je fabrika prestala da radi.

Bankrotstvo „Prvog maja“ proglasio je Privredni sud u Čačku 16. avgusta 2016. godine.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More