Prinčevi Vilijam i Hari se oglasili zajedničkim saopštenjem, tema je samo jedna

(Toby Melville/ Pool via AP, File)
170

Britanski prinčevi Vilijam i Hari saopštili su danas da osporavaju tačnost medijskih napisa o napetim odnosima dvojice braće.

Kako prenosi BBC, zajedničko saopštenje je usledilo nakon što se u medijima pojavila vest da su se Hari i njegova supruga Megan odlučili na povlačenje sa kraljevskih dužnosti zbog maltretiranja princa Vilijama, kao i da je Megan odlučna da napusti kraljevsku porodicu dok će Hari “slomljenog srca” pokušati da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 93-godišnjom bakom.

Oni su naveli da se uprkos jasnog negiranja tih navoda u britanskim novinama pojavila lažna priča o odnosima vojvode od Kembridža i vojvode od Saseksa.

“Za braću koja toliko vode računa o pitanjima koja se tiču mentalnog zdravlja, upotreba zapaljivog jezika na ovaj način je uvredljiva i potencijalno štetna”, navodi se u saopštenju.

Prijatelj otkrio kako je Vilijam reagovao na odluku Megan i Harija, kraljica dala rok od 72 sata

Danas krizni sastanak

Kraljica Elizabeta (93) pozvala je svog unuka princa Harija danas u 14 sati na “krizni sastanak”, kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti.

Harijev otac princ Čarls, naslednik prestola i Harijev stariji brat princ Vilijam prisustvovaće sastanku, koji će se održati na kraljičinom imanju Sandringam u Norfolku, na istoku Engleske.

Megan, bivša američka TV glumica, pridružiće se telefonom iz Kanade, gde je sa sinom Arčijem, prenosi Dejli mejl.

Sastanak će, kako se ocenjuje, biti prvi put da se stariji članovi kraljevske porodice lično sastanu da razgovaraju novonastalim okolnostima i pokušaju da smisle novi aranžman za par, a tu će biti još pomoćnici i privatni sekretari članova kraljevske porodice.

Vreme sastanka nije potpuno poznato, ali se navodi da će najverovatnije početi posle ručka u 14 sati – tako da će porodica imati vremena za odluku do 17 sati kad kraljica pije svoj čaj.

Malo je verovatno da će kraljica paru ukinuti titule kao princezi Dajani, jer je Hari rođen sa njom, a Megan je primila titulu vojvotkinje od Saseksa putem braka.

Kraljevski fotograf Artur Edvards smatra da će kraljica princu Hariju izneti “ponudu koju ne može da odbije, pa će vojvoda ostati u Velikoj Britaniji”, prenosi Dejli mejl.

“Ona će danas razgovarati sa njim i reći mu da je stariji član porodice – a znate da je ona osoba koju Hari neće moći da odbije”, rekao je kraljevski fotograf.

(AP Photo/Matt Dunham, File)

Govoreći o razdoru između dva princa Edvards, koji Vilijema i Harija poznaje još od malih nogu, navodi da su braća bila bliska i da se mnogo vole, tako da će kraljica verovatno srediti eventualni problem među njima.

On je odbacio spekulacije da će Hari u Holivudu dati intervju u kojem će kritikovati porodicu.

Stručnjaci tvrde da će Hari i Megan po zaradi prestići ove poznate, evo i kako

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, u sredu su iznenadili ostatak kraljevske porodice, objavivši da žele “novi radni model” koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

Hari i Megan, koji su napisali duboko veruju u ulogu monarhije i da je njihova podrška kraljici “nepokolebljiva”, žele i da nastave sa svojim kraljevskim dužnostima.

Kako se navodi, mogli bi se dobrovoljno odreći svoje titule “kraljevsko visočanstvo” i zadržati kurtoazne titule vojvode i vojvotkinje.

Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa – Čarlsa.

Megzit:Princ Filip besan,Hari s kraljicom,Vilijam “krivac”..

Princ Filip napustio je jutros smrknutog lica zamak Sandringam, u kojem bi kasnije u toku dana princ Hari trebalo da se sastane sa kraljicom i razgovara o svojoj kraljevskoj budućnosti nakon “Megzita”.

Vojvoda od Edinburga (98) imao je značajnu ulogu u savetovanju Njenog Velianstva uoči današnjeg samita, ali ostaviće svojoj ženi, princu Čarlsu i princu Vilijamu da zaključe izlazni dogovor sa Saseksima, piše Dejli Mejl.

Filip je verovatno kraljici preneo mišljenje o odluci Megan i Harija da napuste svoje dužnosti viših članova kraljevske porodice pre nego što je danas napustio palatu i navodno je bio vrlo ljut kad je saznao prošle srede, te je vikao na svoje pomoćnike: “Sta kog đavola oni izigravaju?”

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa navodno su bili pod velikim pritiskom zbog maltretiranja princa Vilijama, a Megan je odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok će njen suprug “slomljenog srca” danas pokušati da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 93-godišnjom bakom, piše list.

Kraljevski saradnici veruju da će se sastanak održati u 14 časova po lokalnom vremenu, tako da će Megan moći da se uključi u 6 sati ujutro po kanadskom vremenu gde je otputovala nekoliko sati nakon što je par “podneo ostavku” prošle srede – ali Kejt, vojvotkinja od Kembridza, danas neće biti tu da podrži svog supruga princa Vilijema u Norfolku, jer je ostala u palati Kensington da brine o njihovo troje dece.

Megan je navodno rekla Hariju da mora da se udalji od kraljevske porodice, a što se događa samo 20 meseci nakon što se udala za njega. Za to delimično okrivljuje princa Vilijema, a rekla je navodno suprugu za Božić: “Ovo nije za mene”.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More