Gradonačelnik ugostio ambasadorku Australije

Foto: beoinfo
306


BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadorku Australije u Srbiji Rut Stjuart gde su razgovarali o ekonomskoj saradnji kao i saradnji u oblasti turizma i kulture. 

Gradonačelnik je istakao da je Beograd uvek dobar domaćin te da je turizam naš veliki potencijal, pogotovo ako se ima u vidu da je Beograd prošle godine posetilo milion turista.

“U poslednjih nekoliko godina broj hotela je udvostručen u našoj prestonici, tako da ih danas ima više od stotinu”, rekao je Radojičić.

Ambasadorka Stjuart je podsetila da u Srbiji trenutno živi skoro 20.000 Australijanaca, a da veći deo od ovog broja živi u glavnom gradu Srbije. Ona je takođe podsetila da Srbija sa Australijom sarađuje na dva projekta na nacionalnom nivou.

“Sarađujemo na ispitivanju ekspoatacije rude litijuma u Loznici i na arheološkim iskopinama u Glacu, pored Sremske Mitrovice. Posebno ovom drugom projektu Australija pridaje veliki značaj, a on Srbiji omogućava razmenu stručnjaka i promociju arheoloških nalazišta iz rimskog vremena”, rekla je ambasadorka i dodala da je Skupština grada Beograda bila sjajan domaćin i partner kada je prošle godine svečano obeležen početak istraživanja na ovom lokalitetu. 

Radojičić i Stjuart su razgovarali i o određenim ekološkim rešenjima Kambere, prestonice Australije, koja bi mogla da bude dobar primer i na korist Beogradu kako bi bio Pameta i Zeleni grad.

Oni su se usaglasili da je razmena iskustava dva grada veoma važna i u vanrednim situacijama kao što su prirodne katastrofe poput poplava i zemljotresa. 


Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More