Potpisan protokol o saradnji Vukove zadužbine i Prosvjete iz Beča

Pixabay
148

U prostorijama Vukove zadužbine u Beogradu, poslednjih dana 2019. godine, potpisan je protokol o saradnji odbora SPKD Prosvjete iz Austrije i Vukove zadužbine.

Protokol su potpisali predsednik Prosvjete, Srđan Mijalković i Boško Suvajdzić, predsednik Upravnog odbora Vukove zadužbine. Prisustvovali su i funkcioneri Zadužbine, Ljiljana Simić, Miodrag Maticki i Slavko Veinović, kao i Dejan Mastilović, član Glavnog odbora SPKD Prosvjete.

Ovim protokolom nastavlja se proces boljeg povezivanja i veće saradnje srpskih institucija iz matice i rasejanja. Veza Vukove zadužbine i bečke Prosvjete uspešno traje već više godina, tako da je ovo logičan korak u daljoj saradnji ove dve institucije.

Posle potpisivanja, u prostorijama Zadužbine priređen je svečani ručak, kome su prisustvovali i gosti iz Prosvjete.

Ova prilika je iskorišćena za uspostavljanje intenzivnije saradnje Zadužbine i Prosvjete u približavanju matice i diaspore, a razgovaralo se o budućim projektima, naročito na prosvetnom i kulturnom planu.

Izvor dijaspora.gov.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More