Budva nije više hit destinacija, bogati turisti našli novo omiljeno mesto

FOTO: Pixabay
159

Sumirajući rezultate ovogodišnje turističke sezone, budvanski ugostitelji, ističu da bogati turisti, koji su decenijama opsedali Budvansku rivijeru, menjaju smer.

I leto 2018. je pokazalo, da gosti punijih džepova sve više stižu u Tivat i „Porto Montenegro“, koji je Crnu Goru visoko pozicionirao na turističkoj mapi Mediterana.

Nautičko-turistički centar „Porto Montenegro“, najatraktivniji kompleks tog tipa na istočnoj obali Jadrana, vrvi od turista i ovih poznih oktobarskih dana.

„Naš centar je u jeku sezone posećivalo dnevno 10.000 turista, pa i više“, kaže Danilo Kalezić iz „Porto Montenegra“ za „Novosti“, preneo je B92.

„Gosti dolaze da provedu dan ili nekoliko časova u našim lepim restoranima, na bazenu, u galerijama, buticima i drugim objektima ove velike marine, u sastavu koje je šest luksuznih rezidencijalnih vila i prestižni hotel sa pet zvezdica. Dominiraju gosti iz zapadne Evrope, ima Rusa, gostiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Bahreina. Bilo je i gostiju sa Dalekog istoka, ali i iz Srbije, BiH, Makedonije“, zaključio je Kalezić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More