Veliko priznanje za Exit: No Sleep proglašen za najbolji novi festival Evrope

Youtube printscreen Exit Festival
130

Exitov međunarodno priznati No Sleep Festival proglašen je za “Najbolji novi festival Evrope” na svečanoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji, najprestižnijem evropskom festivalskom takmičenju, saopštili su iz Exita.

Pre titule za No Sleep, EXIT je već osvojio dve nagrade za “Najbolji veliki evropski festival” za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a Sea Dance za “Najbolji evropski festival srednje veličine” 2015. godine.

Time je EXIT tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada EXIT proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan.

Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja sveta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svetskoj muzičkoj industriji.

Nakon dve osvojene titule, i EXIT se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Evrope, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put nsao i Sea Dance.

Muzička platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podr?ku popularnog domaćeg brenda Guarana, izgradila je zavidnu reputaciju na svetskoj sceni u proteklih pet godina, pre svega kroz kultnu binu na EXIT i Sea Dance festivalima, ali i brojnim No Sleep događajima u svetskim metropolama kao što su London, Njujork, Rim, Sao Paulo, Barselona, Brisel i drugi.

Iako se održava svega dve godine u današnjem formatu, No Sleep se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih muzičkih događaja u Evropi, a održava se na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i naše međunarodno priznate klubove kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, half, Dot i drugi.

Na spisku dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More