Dan posle skandala: Nemački dirigent povukao objavu sa Fejsbuka, na kojoj je napao Beogradsku filharmoniju

Youtube printscreen Beogradska filharmonija
68

Nakon što je otkazao koncert sa Beogradskom filharmonijom i objavio žestoke reči protiv ove kuće na svom Fejsbuk profilu, a menadžment orkestra mu uzvratio najavom tužbe, dirigent Jun Merkl povukao je svoju objavu sa društvene mreže, kazali su Tanjugu u Beogradskoj filharmoniji.

Nezadovoljan stavkom ugovora koji je već potpisao, Merkl je otkazao koncert sa orkestrom i to 60 sati uoči prve probe, a na svom Fejsbuk profilu pozvao na bojkot orkestra, rečima “Nemojte ići tamo, izdaće vas”.

Ova izjava objavljena je i na portalu Slipdisk, koji se bavi događajima iz sveta klasične muzike, a menadžment Beogradske filharmonije je na istom mestu odmah podneo zvanično saopštenje u kome je objasnio da su predstavnici gospodina Merkla od njih zahtevali neprofesionalne mere prema kojima bi Beogradska filharmonija prekršila zakon.

Spor je nastao po stavki ugovora u vezi sa avio-transportom, a otkazivanje koncerta dva dana uoči prve probe, kao i iznete optužbe, Beogradska filharmonija je žestoko osudila i najavila tužbu protiv dirigenta zbog kršenja ugovorenih obaveza.

Nakon reakcije Beogradske filharmonije i podrške koju je dobila, najpre od šefa-dirigenta Gabrijela Felca, kao i drugih dirigenata sa kojima je sarađivala, prvobitni post Juna Merkla je povučen i više se ne može naći na njegovom Fejsbuk profilu.

Nekadašnji šef-dirigent Uroš Lajovic preuzeo je rukovođenje oba koncerta sa Filharmonijom koji su zakazani za 16. i 17. januar na Kolarcu, zajedno sa violinistom Robertom Lakatošem.

Skandal u Beogradskoj filharmoniji, nemački dirigent otkazao nastup 60 sati pre prve probe uz sramno objašnjenje

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More