Ugledan kanadski list princu Hariju i Megan poslao šokantnu poruku

(Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP)
379

Ugledan kanadski list kaže da princ Hari i Megan Markl nisu dobrodošli da žive u poznatoj prijateljskoj zemlji, jer je to neustavno.

U oštrom uvodniku, “Globe and Mail” kaže da plan kraljevskog para da se preseli u zemlju javorovog sirupa i hokeja krši zakone koji drže nekadašnju državu, kojom su Britanci upravljali, podalje od monarhije, prenosi Blic.

“Kao odgovor na iznenadnu najavu nejasnog plana vojvode i vojvotkinje od Saseksa – princa Harija i Megan – da se presele u Kanadu, a da ostanu deo kraljevske porodice, odgovor vlade premijera Trudoa trebalo bi da bude jednostavan i sažet: “Ne!”, navodi list.

“Dobrodošli ste da nas posetite, ali sve dok ste visokopozicionirani članovi kraljevske porodice Kanada vam ne može dozvoliti da ostanete… To ruši nepisani ustavni tabu”, kaže se.

“Delikatno i suštinsko mesto monarhije u našem ustavnom sistemu, znači da kraljevski stanovnik – princ koji je šesti u redu za tron – nije nešto što Kanada može da dozvoli”, kaže se.

Kraljevski život u ovoj zemlji ne slaže se sa dugogodišnjom prirodom odnosa između Kanade i Britanije i Kanade i krune. Ako ste stariji član naše kraljevske porodice, ova država ne može postati vaš dom.

Inače, list “Globe and Mail” se štampa u pet najvećih gradova u Kanadi i smatra se za jedan od najuticajnijih u toj zemlji.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More