Srbija na najposećenijem sajmu turizma u Nemačkoj: Radionice starih zanata privlače veliku pažnju

Youtube printscreen
177

Od 11. do 19. januara, Turistička organizacija Beograda (TOB) predstavlja turističku ponudu naše prestonice na Međunarodnom sajmu turizma CMT 2020 u Štutgartu, jednom od najposećenijih sajmova u Nemačkoj.

Štand Beograda i Srbije je prvog dana sajma posetio i generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović. Pod okriljem Turističke organiazcije Srbije, na ovom sajmu se uz Beograd predstavljaju i Vojvodina, Novi Sad, Čačak, Valjevo, Atomska banja Gornja Trepča, agencija Glob Metropoliten kao i Udruženje “Naše ruke” koji radionicama starih zanata privlače veliku pažnju posetilaca sajma.

Na ovogodišnjem sajmu CMT 2020 na kom u 10 sajamskih hala predstavlja preko 2.200 izlagača iz 360 regija i gradova, očekuje se rekordan broj od preko 260.000 posetilaca za devet dana sajma. Celokupan događaj prati preko 1.500 akreditovanih novinara.

Najveće interesovanje među posetiocima sajma je za ponudom aktivnog odmora, kampingom, kulturnim i istorijskim zdanjima, biciklističkim rutama, i gastronomskom ponudom.

Turisti iz Nemačke su na trećem mestu po broju dolazaka u Beograd u 2019. godini. U prvih 11 meseci broj turista iz Nemačke je 62.719 što je za 25% više u odnosu na isti period 2018. godine, a broj noćenja 114.620 što je povećanje za 27%.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More