Direktor Klinike za kardiologiju niškog KC novčanu nagradu poklonio Moniki Karimanović

Youtube printscreen BrainzTV
150

Prilikom uručenja prestižne nagrade grada Niša „11. januar”, docent dr Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti niškog Kliničkog centra, odlučio je da celokupan novčani iznos od 150.000 dinara, koji mu pripada uz priznanje, pokloni Moniki Karimanović, dvanaestogodišnjoj devojčici, žrtvi otmice koja je potresla celu Srbiju.

Kardiolog dr Kostić (43) jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade grada Niša, koja se tradicionalno uručuje svake godine povodom Dana oslobođenja pojedincima i kolektivima za izuzetne rezultate u radu, stvaralaštvo i afirmaciju sredine u kojoj žive i rade, piše Politika.

– Odlučio sam da pomognem ovoj nesrećnoj i napaćenoj devojčici, doprinesem njenom uspešnom lečenju i potpunoj rehabilitaciji. Bio sam veoma pogođen time što se dešavalo s njom, što živimo u 21. veku, a događaju nam se neshvatljive i monstruozne stvari. Na neki način sam sve te dane neizvesnosti proživljavao i sam jer sam otac dve ćerke od kojih starija ima 13 godina. Želeo sam nekako da pomognem Moniki da sve patnje što pre zaboravi i zato sam odlučio da joj poklonim celokupni novčani iznos nagrade. Nadam se da će se Monika oporaviti, a da se nama u našoj zemlji ovakve stvari nikada više neće događati – rekao je za „Politiku” docent dr Tomislav Kostić.

Najviše gradsko priznanje ovom cenjenom stručnjaku i predavaču Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu pripalo je za izuzetne rezultate u dosadašnjoj karijeri tokom koje je ugradio više od 3.500 pejsmejkera i sproveo više od 2.000 dijagnostičkih i invazivnih procedura. Docent dr Tomislav Kostić uspešan je kardiolog, ali i naučni radnik. Autor je i koautor više od 100 naučnih radova, od kojih je veliki broj objavljen u najpoznatijim svetskim stručnim časopisima. Prilikom uručenja nagrade „11. januar” rekao je da je prestižna nagrada priznanje i za njega, ali i za samu Kliniku za kardiovaskularne bolesti, za ceo Klinički centar i sve njegove kolege.

Inače, Monika Karimanović, iz Suvog Dola kod Niša, učenica šestog razreda OŠ „Dr Zoran Đinđić”, koju je u niškom prigradskom naselju Brzi Brod 20. decembra prošle godine oteo Ninoslav Jovanović i držao je zatočenu 16 dana, još se oporavlja na Klinici za dečije bolesti niškog Kliničkog centra.

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More