Katastrofa! Posle požara jaka oluja u Australiji, zemlja ne upija vodu

Snažne oluje sa grmljavinom i jakom kišom, a ponegde i gradom pogodile su pojedine regione Australije

120

Snažne oluje sa grmljavinom i jakom kišom, a ponegde i gradom pogodile su pojedine regione Australije koja se vise meseci bori sa požarima koji su potpuno opustošili pojedine delove te zemlje.

Iako bi oluje mogle doneti toliko potrebnu pomoć vatrogascima koji se bore protiv nekih od najgorih požara u istoriji Australije, meteorolozi kažu da još uvek nije sigurno da će kiša pasti tamo gde je najpotrebnija i da li će je biti dovoljno.

Do sada nije bilo dovoljno kiše da ugasi požare, prenosi CNN I prenosi zabrinutost zvaničnika da bi obilna kiša mogla da dovede do poplava jer voda bukvalno klizi sa sasušene zemlje.

Takođe, požari su uništili I veliki deo vegetacije koja bi mogla da apsorbuje padavine.

Služba za vanredne situacije države Viktoria objavila je na Fejsbuku nekoliko slika na kojima se vidi šteta od oluje, uključujuc?i rupu duboku 4 metra koja se otvorila pored puta.

U delovima Melburna palo je čak 77 milimetara kiše, uzrokujući poplavu i određenu štetu, saopštile su lokalne vlasti. Vatrogasna služba Novog Južnog Velsa saopštila je na Tviteru da “iako ova kiša neće ugasiti sve požare, sigurno pomaže njihovom obuzdavanju”.

CNN-a izvestila je da kiša nije pala u svim delovima koji su zahvaćeni požarima, ali i da je u Novom Južnom Velsu više od 10.000 kuća i firmi ostalo bez struje zbog nevremena.

izvor: Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More