Mladi nezainteresovani za politiku, čak dve trećine planira da napusti Srbiju

Zabrinjavajući rezultati

129

Skoro dve trećine mladih kaže da planira da napusti zemlju, uglavnom su nezainteresovani za politička dešavanja, pa tako svaka treća mlada osoba nikada ne izlazi na izbore, povremeno glasa tek 27 odsto njih, ne veruju političarima, a nema nijedne institucije ili pojedinca u koga imaju bezrezervno poverenje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS).

– Mladi ljudi nemaju poverenja u institucije, nemaju mlade i uspešne ljude na koje mogu da se ugledaju, ne postoje kvalitetni sadržaji koji su namenjeni mladima… Ono što je takođe veoma važno, tržište rada apsolutno je neusklađeno sa obrazovanjem. Mladi su izvan sistema donošenja odluka, nevidljivi su – kaže Stefan Đorđević, generalni sekretar Krovne organizacije mladih Srbije.

Puka priča o problemima mladih, smatra Đorđević, bez konkretnih mera neće unaprediti njihov položaj, te će Srbija neminovno postati zemlja starih ljudi.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More