Molebani i litije u više gradova u Crnoj Gori

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilofije poručio je iz Tivta da oni nisu protiv zakona, već protiv bezakonja

142

U više gradova u Crnoj Gori i večeras se održavaju molebani i litije u znak protesta nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilofije poručio je iz Tivta da oni nisu protiv zakona, već protiv bezakonja.
On je pozvao crnogorsku vlast da povuče Zakon i dodao: “Ako je narodna vlast to će i učiniti. Ako neće to da uradi ja kažem: Dole vlada. Jer ona onda nije narodna”, prenosi Radio Tivat.

Vernici i sveštenstvo nosili su ikone i crkvene zastave.

Litiju u Podgorici je predvodio arhmandrit Ilarion, iguman manastira Draganac sa Kosova i zamenik episkopa raško-prizrenskog Teodosija, koji je okupljenima ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja poručio da se protiv besmisla bore molitvom i praštanjem.

“Ove litije su već pobedile”, kazao je Ilarion, poručivši vernicima da “čuvaju tu lepotu i čojstvo”, prenose “Vijesti”.
Učesnici litije u Beranama, koju je gradskim ulicama od hrama Svetog Simeona Mirotočivog prema manastiru Đurđevi stupovi predvodio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, poslali su kratku poruku: “Ne damo svetinje!”, prenosi CDM.

Bjelopoljci i večeras masovno učestvuju u Litiji od crkve Svetih apostola Petra i Pavla do crkve Svetog Nikole u Nikoljcu. Moleban i litija održavaju se i u Nikšiću, kao i na Žabljaku, Mojkovcu, Herceg Novom, Baru, Plavu, Spužu.

izvor Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More