Hari i Megan posle šokantne odluke saopštili kako će vaspitavati sina Arčija

(AP Photo/Frank Augstein, FILE)
179

Odluka vojvode i vojvotkinje od Saseksa da više neće biti „viši” članovi kraljevske porodice i da će živeti na relaciji Velika Britanija – Severna Amerika otvorila je brojna pitanja, a u njihovom saopštenju su otkrili i da žele da sina Arčija vaspitaju tako što će poštovati tradiciju dvora, piše Blic.

– Ova geografska ravnoteža će nam omogućiti da odgajamo našeg sina ceneći kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, ali će i obezbediti našoj porodici prostor da se usredsredi na sledeće poglavlje (u životu), uključujući i pokretanje novog dobrotvornog projekta – pisalo je u saopštenju bračnog para.

U Bakingamskoj palati su bili zatečeni objavom, ali je nakon kriznog samita koji je sazvala kraljica Elizabeta II je pristala na želju unuka i njegove supruge da se odvoje i žive samostalno.

– Moja porodica je imala vrlo konstruktivne diskusije o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo njihovu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo im želeli da ostanu sa nama kao stalni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive samostalnijim životom, a da pri tom ostanu deo moje porodice. Hari i Megan su jasno stavili do znanja da u svom novom životu odriču pomoći kraljevske porodice. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prelazni period u kojem će Suseksi provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja koja moja porodica treba da razreši i ima još posla koji treba obaviti, ali tražila sam da konačne odluke budu donete u narednim danima – rekla je kraljica Elizabeta tada.

“Pokazala da je majstor diplomatije”: Elizabeta se suočila sa teškom odlukom, a mnogi sada podsećaju na događaj iz 1955.godine

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More