“Pomozite mi”: Predsednik Meksika ne može da proda avion, pa organizuje lutriju!

(Mexican Presidential press office via AP)
175

Posle više neuspelih pokušaja prodaje luksuznog predsedničkog aviona, meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador predložio je da se organizuje lutrija za koju će se prodavati tiketi po ceni od 25 dolara.

Obrador smatra da je taj avion koji je kupio njegov prethodnik Enrike Pena Nijeto 2012. godine i čija je vrednost 130 miliona dolara, previše luskuzan za zemlju čija polovina stanovnika živi u siromaštvu.

Ponudio je besplatno održavanje aviona godinu dana u slučaju da pobednik na lutriji nema sredstava za to.

Boing 767 Drimlajner bio je na prodaji u SAD godinu dana ali nije našao kupca.

“Pomozite mi”, rekao je Obrador na konferenciji za novinare. Takođe je kazao da se sastajao sa biznismenima kako bi dobio ideju kako da se reši ovog aviona.

Obrador je predlagao razmenu aviona za američku medicinsku opremu ili prodaju letelice u delovima grupi biznismena. Takođe je ponudio njegovo iznajmljivanje na sat.

Avion je skup za održavanje. Može da primi 80 ljudi i ima predsednički apartmant sa spavaćom sobom i kupatilom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo, piše AP.

Obrador koji važi za skromnog predsednika putuje turističkom klasom, luksuznu predsedničku rezidenciju pretvorio je u umetnički centar i obećao da nikad neće kročiti u avion koji je kupio njegov prethodnik.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More