Hari i Megan i zvanično ostali bez titula!

U saopštenju se dodaje da Hari i Megan više neće primati sredstva iz javnih fondova i da će vratiti sredstva utrošena za renoviranje svoje kolibe

FOTO: Wikimedia Commons
123

Princ Hari i njegova supruga Megan više neće obavljati obaveze članova kraljevske porodice i više neće koristiti titule “kraljevsko visočanstvo”, saopšteno je danas iz Bakongemske palate.
U saopštenju se dodaje da Hari i Megan više neće primati sredstva iz javnih fondova i da će vratiti sredstva utrošena za renoviranje svoje kolibe.

“Hari, Megan i njihov sin Arči uvek će biti voljeni članovi moje porodice”, napisala je kraljica Elizabeta Druga u saopštenju.

Kraljica je posle “kriznog sastanka” članova kraljevske porodice 13. januara saopštila da se saglasila sa željom Harija i Megan da vode nezavisniji život i da je dogovoren prelazni period tokom kojeg će oni provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa prethodno su iznenadili ostatak kraljevske porodice, objavivši da žele “novi radni model” koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa – Čarlsa, prenosi Tanjug.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More