Australijske arhitekte besplatno pomažu građanima kojima su izgorele kuće

Inicijativu je pokrenuo arhitekta Jiri Lev, osnivač studija Atelier Jiri Lev, nakon sve većih razmera katastrofe, koja je eskalirala tokom protekle dve nedelje

AP Photo/Sam McNeil
354

Više od 100 arhitektonskih firmi osnovalo je organizaciju Architects Assist kako bi zajedno pomogli ljudima čije su kuće izgorele u višemesečnim požarima u Australiji, piše Gradnja.rs. 

Inicijativu je pokrenuo arhitekta Jiri Lev, osnivač studija Atelier Jiri Lev, nakon sve većih razmera katastrofe, koja je eskalirala tokom protekle dve nedelje.

Lev smatra da pojedinačne akcije neće biti dovoljno efikasne u pružanju pomoći, i da je najbolji način bio okupljanje arhitekta u jednoj organizaciji.

„Neka područja imaju malo arhitekata, dok su druga prenatrpana do te mere da se istovremeni višestruki napori mogu preklapati pa čak i sukobiti. Čini se da je zajednička usluga i koordinisana platforma prirodni ishod”, istakao je Jiri Lev.

Architects Assist će ljudima pogođenim katastrofom besplatno obezbediti nacrte za izgradnju novih objekata čime će im pomoći da lakše dobiju ono što su u požarima izgubili. Takođe, plan je pružanje pomoći malim preduzećima i zajednicama u obnovi struktura poput prodavnica, crkvi ili pozorišta, navodi Gradnja.rs, a prenosi Nova ekonomija.

Izvor Nova ekonomija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More