Grci besni na srpski kriminalni obračun u Atini: Sav ološ je ovde, mi smo igralište srpskih kriminalaca!

Foto: printscreen/youtube
401

Posle ubistva dvojice muškaraca u jednom restoranu u Atini, za koje se navodi da su pripadnici kotorskog škaljarskog klana, grčki mediji pišu o sve česhim obračunima “uvezenih” kriminalaca iz regiona.

Napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svedoci, u obe žrtve pucano je desetak puta – jedan je ubijen odmah, pred očima svoje dece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

Dvostruko ubistvo u Atini: Maskirani napadači upucali dvojicu vođa škaljarskog klana (VIDEO)

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika.

“Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova deca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sedeo”, rekao je jedan od svedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svedoci, nisu bili maskirani – bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Mediji prenose da ubistvo, najverovatnije, ima veze sa sukobom dva crnogorska klana, škaljarskim i kavačkim, u kojem je do sada stradalo 40 ljudi, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, pa taj sukob zvanična Podgorica smatra pitanjem nacionalne bezbednosti.

Policija je saopštila da je reč o dobro organizovanom profesionalnom ubistvu, pa se razmatraju dva scenarija – mafijaški obračun ili naručeno ubistvo, prenosi portal Tanea.

Dok policija istražuje zločin koji se dogodio pred više desetina gostiju restorana i uplašenom decom, grčki mediji konstatuju da je to još jedan znak da se u tu zemlju “uvoze kriminalci”.

“Sav ološ planete Zemlje se okupio ovde i niko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. E, kako se zavaravamo”, glasi još jedan od komentara.

Takođe, podseća se da ovo nije prvo ubistvo na javnim mestima i navode primere egzekucije albanskih i italijanskih mafijaša u grčkim kafićima, kao i ubistvo srpskog biznismena Vladimira Bokana.

Grčki mediji podsećaju i da je prijavljeno još najmanje 30-40 napada na pripadnike gruzijske, ruske, italijanske i meksičke mafije, kao i mnoge arapske kompanije za naoružavanje.

U komentarima na tekstove grčkih portala o dvostrukoj likvidaciji u Atini ocenjuje se da je zemlja postala “raj za globalni kriminal”, da je ovo područje postalo “igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca”, da će južna predrađa Atine “postati Bejrut”.

Da je zemlja postala “raj za globalni kriminal”, svedoči još jedan čitalac.

A kako izgleda život “običnog” Grka u ovakvom svetu koji nisu želeli…
“Odete u tavernu s porodicom i rizikujete život! Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar deca da gledaju kako im ubijaju roditelje?!”, napisao je neko.

Izvor Tanjug, Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More