Stokholm: Odjeknule dve eksplozije, evakuisani žitelji naselja

Pixabay
212

Dve eksplozije potresle su rano jutros predgrađe Stokholma u kojima je jedna osoba lakše povređena, a policija je odbacila mogućnost terorizma.

Eksplozije su odjeknule nešto pre zore u razmaku od nekoliko minuta na dve lokacije udaljene oko pola kilometra posle čega je evakuisano oko 50 ljudi naselja u severozapadnom predgrađu Stokholma.

Kako prenosi AP, oštećene su terase, prozori, vrata i unutrašnjost nekoliko kuća.

Poslednjih godina Švedsku potresaju eksplozije i ubistva koja se povezuju sa obračunom kriminalnih bandi.

Policija nije današnje eksplozije dovela u vezu sa kriminalnim grupama, ali nije ni pojasnila zašto je mogućnost terorizma odbačena, napominje AP.

Centar Stokholma je i pre osam dana potresla eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je oštećeno nekoliko zgrada i automobila.

I u ovom slučaju je švedska policija odbacila mogućnost terorizma.

Eksplozija je odjeknula pre zore ispred ulaza u zgradu gde se nalaze lokali i nekoliko stanova, a čula se i na daljini od nekoliko kilometara.

Stanovnici desetak stanova bili su evakuisani.

Šef stokholmske policije Erik Vidstrand je rekao da je u pitanju “jedna od najsnažnijih eksplozija” koje su se desile u toj oblasti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More