Vučić u Davosu razgovarao sa O’Brajanom, Plenkovićem… (FOTO)

PREDSEDNISTVO SRBIJE
139

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu, na marginama Svetskog ekonomskog foruma, sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O”Brajanom, uz obostranu želju, kako je predsednik naveo, za dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD.

“Otvoren i prijateljski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O”Brajanom, uz obostranu želju za dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD”, objavio je predsednik Srbije na instagram profilu budućnostsrbijeav sa fotografijama.

Predsednik Vučić juče je zahvalio, na Tviteru, O”Brajanu za, kako je naveo, ključnu ulogu koju su on i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, imali u pružanju pomoći da se uspostave direktni letovi između Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Davosu, razgovarao sa izvršnim direktorom “Mubadala Investment Company” Kaldumom (Khaldoon) Al Mubarakom.

“Lepo je sresti stare prijatelje i razgovarati o novim mogućnostima”, objavio je predsednik Srbije na instagram profilu “Buducnostsrbijeav” uz fotografije.

Inače, kompanija Masdar, koja je u vlasništvu Mubadale iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, investirala je u Vetropark “Čibuk 1” kod Kovina, koji je kao najveći vetropark na Balkanu počeo sa radom u oktobru 2019. godine.

Takođe, kompanija Mubadala ranije je bila zainteresovana za gradnju fabrike čipova u Srbiji.

Vučić: Otvoren i prijatan razgovor sa Plenkovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovor sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, sa kojim se susreo jutros u Davosu, bio otvoren i prijatan, te da mu čini da je izraženo više poverenja i optimizma.

 

View this post on Instagram

 

Jutarnji razgovori o srpsko-hrvatskim odnosima sa premijerom @plenkovic.andrej.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Razgovor sa Plenkovićem je bio otvoren i prijatan, dotakli smo se odnosa Srbije i Hrvatske i čini mi se da je izraženo više poverenja i optimizma”, rekao je Vučić za Blic.

Vučić se danas susreo sa Plenkovićem pred početak panela “Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana” u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je i sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom i predsednikom Litvanije Gitanasom Nausedom o ekonomskom rastu u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Oni su se sastali na radnom ručku na temu “Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu”, a moderator je bila novinarka i voditeljka Juronjuza Isabel Kumar, objavio je predsednik Srbije na instagram profilu budućnostsrbijeav sa zajedničkim fotografijama.

Predsednik Srbije je prethodno, pored niza bilateralnih susreta, učestvovao na panelu “Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana”.

Vučić je razgovarao na marginama skupa i sa Robertom O” Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, a tek će se sastati sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More