Nemačka vlada planira integraciju doseljenika još pre nego što dođu u zemlju

Foto/Pixabay
213

Nemačka vlada planira da sa integracijom budućih doseljenika počne još i pre njihovog useljavanja u Nemačku.

To je saopštila poverenica savezne vlade za integraciju Anet Vidman Mauc nakon sastanka vlade, na kome je prihvaćen deo “Nacionalnog akcionog plana integracije”, i navela je da i pre doseljavanja treba da se postave smernice za integraciju nakon dolaska u Nemačku.

Akcioni plan predviđa mere za integraciju budućih doseljenika koje bi započele u zemljama porekla, a koje se pre svega odnose na učenje nemačkog jezika i iscrpno informisanje o životu u Nemačkoj.

“Time između ostalog želimo da sprečimo stvaranje pogrešnih očekivanja od života u Nemačkoj”, rekla je Vidman-Mauc, prenosi Hina.

Donošenja nacionalnog akcionog plana integracije je deo priprema za uvođenje Zakona o useljavanju kvalifikovanih radnika koji stupa na snagu 1. marta ove godine, koji će prvi put nakon dužeg vremena omogućiti sistemsko doseljavanje stručnjaka i kvalifikovanih radnika iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Stranka Alternativa za Nemačku (AfD) već je kritikovala namere kancelarke Angele Merkel da Nemačku pretvori u doseljeničku zemlju i time pogorša sadašnje probleme.

“Ono od čega Nemačka već sada pati su stvaranje paralelnih društava, dečji brakovi, kriminalni klanovi, ubistva iz časti i nedopušteni uslovi u školama, i to će se dodatno pogoršati”, saopštila je jedna od vodećih političarki AfD-a Beatriks fon Štorh.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More