Na lokaciji prve evropske fabrike “Tesla” pronađeno 85 kilograma municije

Foto/Tanjug/Ding Ting/Xinhua via AP
375

Na lokaciji u Nemačkoj gde kompanija Tesla planira da izgradi svoju prvu fabriku u Evropi, pronađeno je 85 kilograma municije iz Drugog svetskog rata, saopštile su danas nemačke vlasti.

Zvaničnici savezne države Branderburg procenjuju da bi na delimično šumovitom terenu na obodima Berlina, moglo da bude pronađeno oko 25 neeksplodiranih bombi.

Hiljade neeksplodiranih bombi, koje su tokom Drugog svetskog rata na nacističku Nemačku bacile američke, britanske i ruske snage, pronalaze se i danas, 75 godina od završetka rata, navodi AP.

Samo ove nedelje evakuisani su delovi centra Kelna i Berlina, kako bi odredi za deaktivaciju bombi otkolonili neeksplodiranu topovske granata pronađene tokom građevinskih radova.

Zemljište u gradu Gruenhajdu, gde je planirana izgradnja Tesline gigafabrike, nedavno je procenjeno na 41 milion evra,

Kompanija želi da započne proizvodnju 150.000 električnih automobila godišnje od sredine 2021, a taj broj bi bio povećan na pola miliona vozila godišnje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More