Vučić i Đukanović se sastali u Jerusalimu: “Razgovor bio dug, težak i kompleksan”

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/
42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem o, kako je izjavio za “Blic”, o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsednik je sa Ðukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i zakonu o slobodi veroispovesti.

On je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompleksan.

“Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja”, rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

“Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu”, rekao je Vučić.

Predsednik je sa Ðukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Iraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obeležavanja 75. godišnjice oslobodejnja koncentracionog logora Aušvic.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More