“Takvi proizvodi imaju kupce širom sveta”, srpski kreveti osvajaju inostrano tržište

Foto: PixaBay
293

Kvalitetna sirovina sa Suvobora, drvo hrsta i bukve, kao i nameštaj koji se proizvodi u fabrici u Pranjanima, privukli su još jednog nemačkog investitora.

Kompanija Betkoncept potpisala je ugovor sa firmom Jomil inženjering u vrednosti do milion eVra na godišnjem nivou, za izvoz nameštaja od masivnog drveta.

“Razlog zbog kog sam se odlučio za fabriku u Pranjanima jeste ekološki koncept po kom funkcioniše. Sav nameštaj proizveden je od potpuno prirodnih materijala koji su umesto lakovima i drugim hemijskim sredstvima zaštićeni uljem i voskom, nemaju metalne delove i takvi proizvodi zaista imaju svoje kupce širom sveta”, istakao je Heino Huhn, menadzer kompanije Betkoncept i dodao da će srpski nameštaj preko njihove internet prodavnice stići i do Australije, Kine i Južne Amerike.

Fabrika nameštaja iz Pranjana od skoro devastirane seoske lokacije, postala je fabrika u kojoj meštani rade i zarađuju svoju platu, a da pritom ne moraju da putuju do grada već im je posao stigao ispred vrat, prenosi B92.

“Naš nemački partner ima sigurno tržište na svetskom nivou, dok je naša obaveza da imamo sigurnu proizvodnju i isporuku. Nemačka komisija odobrila je krevete, tako da će prva isporuka biti 60 komada, dok je mesečni plan da ih bude oko 100. Nemački partner hteo je da se uveri odakle zaista potiču stabala koja koristimo, pa smo zajedno obišli šumu u kojoj se vrši seča”, izjavio je Jovan Čeković, predsednik Jomil grupe.

Prva isporuka masivnog nameštaja za Nemačku kreće u martu, a kompanija Betkoncept sve razvijenijom internetom kupovinom, povećava svoju prodaju za 18 odsto na godišnjem nivou, tako da je gotovo izvesno da će srpski kreveti sa Suvobora obići ceo svet.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More