Čudo u Turskoj: Spasioci posle 24 sata od snažnog zemljotresa čuli glas ispod ruševina, usledila je borba za život

(IHH/ Humanitarian Relief Foundation via AP)
244

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopštila je da je broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio grad Elazig, na istoku zemlje porastao na 29, ali su pripadnici spasilačkih ekipa 24 sata nakon razornog potresa ispod ruševina uspeli da spasu dvoipogodišnju devojčicu.

Spasilačke ekipe su u jednom momentu čule glas koji je dolazio ispod ruševina srušene zgrade u četvrti Mustafa Paša. Ubrzo su uspostavili kontakt sa ženskom osobom koja im je kazala da se s njom ispod ruševina nalazi i dete, javila je Anadolija.

Turska broji mrtve, 20 poginulih, više od hiljadu povređenih (FOTO+VIDEO)

Žena je uplakanim glasom dozivala u pomoć, govoreći kako više ne mogu izdržati ispod ruševina.

Spasilacke ekipe su potom uložile ogromne napore i na kraju iskopale tunel i uspele da dođu do mesta gde su se nalazili i devojčicu izvuku na sigurno i prebace u bolnicu. Pripadnici spasilačkih ekipa čine sve napore kako bi spasli i majku, prenosi Klix.ba.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) je saopštila je da je broj poginulih u zemljotresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29. Nakon snažnog zemljotresa lekarima se za pomoc obratilo 1.466 osoba.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpele ogromnu, a 409 manju štetu.

Snažan zemljotres potresao Tursku: Najmanje 14 poginulo i preko 300 ljudi povređeno (FOTO+VIDEO)

U centralnim delovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.

Zemljotres se osetio i u okolnim gradovima Adana, Hataj i Osmanije, te na području severnih delova Sirije i Iraka.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More