“Živela Srbija”, srpska deca proslavila Svetog Savu u Atini (VIDEO)

FOTO: Wikipedia
138

Pored himne velikom srpkom svetitelju, jedna pesma morala je neizbežno da bude otpevana.

Učenici srpske škole u Atini i njihovi nastavnici obeležili su juče školsku slavu Svetog Savu. Pored himne ovom velikom srpkom svetitelju, prosvetitelju i prvom arhiepiskopu, jedna pesma morala je neizbežno da bude otpevana, naročito u ovoj zemlji, piše Telegraf.

“Tamo daleko” zaorilo se zidovima škole. Najpre je jedna devojčica počela pesmu, a potom su joj se pridružili ostali mališani iz hora. Mališani su na početku pesme uspeli da zadrže dostojanstvo sa kojm ona uvek treba da se peva, ali delovalo je kao da su sve vreme samo želeli da dođu do svog omiljenog dela – da uskliknu, pa i vrisnu “Živela Srbija”. Ili “živela Slbija” po onima koji taj glas još uvek nisu savladali.

Proslava Svetog Save u Atini

Proslavili smo Svetog Savu u srpskoj školi u Atini… Jedno veliko bravo za sve koji su učestvovali u organizaciji. Veliko bravo za našu učiteljicu Biljanu Turanjanin Nikolopulos i Aleksandru Đoković, a najveće bravo za našu decu koja su još jednom pokazala kako se voli Srbija. ❤️🇷🇸

Gepostet von Grčki kutak am Samstag, 25. Januar 2020

“Tamo daleko” je jedna od pesama koja ukazuje na neraskidivu vezu Srbije i Grčke, na pomoć i gostoprimstvo koje su nam ukazali u najtežem trenutku, ali i na nostalgiju i ljubav za otadžbinom koja je naše vojnike digla iz mrtvih i navela da učine podvig – da oslobode ne samo svoj, već i tuđe narode – kakvom se niko nije nadao.

Stoga je naročito dirljivo kada se ova pesma čuje od srpske dece koja odrastaju u dijaspori i ovoj prijateljskoj zemlji.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More