Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja naveo detalje nesreće u kojoj je poginuo Kobi Brajant

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)
394

U svom poslednjem kontaktu sa kontrolom leta, pilot helikoptera u kome su bili košarkaš Kobi Brajant, njegova ćerka i još sedam osoba, rekao je da će se popeti na veću visinu kako bi izbegao sloj oblaka, saopštio je danas Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (NTSB).

Kada su ga u kontroli leta pitali šta planira da uradi, nije bilo odgovora, a helikopter je poslednji put primećen na radaru u 09.45 po lokalnom vremenu, prenosi CNN.

Kako se navodi, podaci iz radara pokazali su da se helikopter popeo na 2.300 stopa i započeo skretanje ulevo silazno.

Od udarca, helikopter se razbio na više delova, koji su se razleteli po okolini.

Branajt je helikopterom išao na košarkašku utakmicu u Tauzend ouksu, gde je trebalo da igraju njegova ćerka Ðiana, koja je takođe bila u helikopteru.

NTSB je saopštio i da je prema preliminarnim informacijama, helikopter leteo po vazdušnim pravilima, odnosno pre leta pilot je tražio posebnu dozvolu za letenje po vremenskim uslovima gorim od dozvoljenih i dobio je.

Tokom leta, pilot je tražio i praćenje leta radarom, što se često koristi kada pilot želi da izbegne saobraćajnu gužvu, međutim on je leteo prenisko da bi dobio pomoć radara, rekli su u NTSB.

Nakon toga, pilot je rekao da će uzleteti da bi izbegao sloj oblaka, a onda je nestao sa radara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More