Beč: Danas predavanje i film o Milutinu Milankoviću, u nedelju Svetosavska akademija

Wikipedia
277

Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta Austrija” danas 1. februara i sutra, 2. februara organizuje dva lepa događaja, jedan posvećen Milutinu Milankoviću, dok je drugi Svetosavska akademija 2020.

U okviru svečanosti povodom Savindana, po prvi put u Austriji, predavanje o jednom od najvećih srpskih naučnika, Milutinu Milankoviću, biće održano danas, 1. februara u crkvi Vaskrsenja Hristovog u Beču, s početkom u 19 sati.

Biće prikazn i kratki film posvećen jednom od najvećih srpskih naučnika uopšte.

Gepostet von СПКД Просвјета Аустрија am Mittwoch, 22. Januar 2020

Posetioci će moći da saznaju o Milankovićevom radu na Univerzitetu i Akademiji u Beogradu, njegovom boravku u internaciji u Budimpešti, učešću na pravoslavnom kongresu u Carigradu 1923. godine i sa njegovom bogatom građevinskom aktivnošću u Srbiji i Jugoslaviji.

Predavanje će označiti i završetak izložbe o Milutinu Milankoviću, koja je bila postevljena u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice.

U nedelju, 2. februara Crkvena opština Sveti Sava i SPKD Prosvjeta Austrija organizuju Svetosavsku akademiju. Biće održana od 17.00 do 18.30 sati u Donau-Vhs Bernoullistraße 1, 1220 Vienna.

Svetosavskim akademijama širom srpskog duhovnog prostora, u maticama i dijaspori, srpska crkva i srpski narod neguju sećanje i odaju počast Svetome Savi.

Gepostet von Саборни храм Светог Саве у Бечу am Montag, 20. Januar 2020

Gost ove Akademije je poznata srpska umetnica Svetlana Bojković. Pripremljen je lep duhovni i kulturni program.

Ulaznice se mogu podići u hramovima SPCO u Beču.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More