Optuženi kradljivci dijamanata iz kuće ćerke nekadašnjeg legendarnog direktora “Formule1”

Foto/Pixabay
407

Britanska policija podnela je tužbu protiv dve osobe zbog krađe dijamanata vrednih više desetina miliona dolara iz kuće naslednice bivšeg izvršnog direktora Formule 1 Bernija Eklstona, Tamare Eklston, u decembru pošle godine.

Kako je danas saopštila policija, Marija Mester (47) i Emil Bogdan Savastru, oboje stanovnici Londona, optuženi su za krivično delo zavera radi krađe.

U saopštenju se dodaje da su dve druge osobe koje su bile uhapšene, puštene na slobodu, ali da su i dalje pod istragom, prenosi AP.

Policija navodi da su hapšenja povezana s pljačkom porodične kuće Eklstonovih u jednoj od najekskluzivnijih londonskih ulica u skupom kvartu Kensington.

Među ukradenim predmetima su preskupo prstenje, minđuše, kao i Kartijeova narukvica koju je Tamara Eklston dobila kao svadbeni poklon.

Mesterova je uhapšena u petak na londonskom aerodromu Stansted, dok je Savastru uhapšen na aerodromu Hitrou u četvrtak. Oni će danas biti izvedeni pred pred sud.

Londonski San naveo je u vreme pljačke da ukradeni nakit vredi oko 50 miliona funti (66 miliona dolara).

Pokradena Tamara Eklston: Lopovi ukrali nakit vredan 50 miliona funti

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More