„Radosti moja“ iz Štutgarta i ove godine obradovala mališane na Kosovu (FOTO)

Foto: Fb stranica humanitarne organizacije "Radosti moja"/DEca sa Kosmeta primila pokolne
282

Humantarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“ iz Štutgarta već desetak godina o Svetom Savi nosi poklone srpskoj deci na Kosovo.

Humanitarna zajednica „Radosti moja“ iz Štutgarta, po broju članova spada u ted manjih udruženja – ali su zato njeni članovi vredniji od mnogih ljudi iz drugih organizacija!

Članice i članovi su i za ovogodišnju proslavu Školske slave Sveti Sava, za decu na Kosovu, uz pomoć sveštenika Bratislava Božovića iz Štutgarta, Milenka Markovića iz Filingena-Šveningena i Srđana Spasojevića iz Hajlbrona, uspeli da od parohijana ali i od mnogih drugih darodavaca, sakupe i za nemačke uslove dosta veliku sumu od 14.000 evra, pišu Večernje novosti.

Od tog novca je nabavljeno 390 paketića, mada su oni više podsećali na prave velike pakete, koji su od 24. do 28. januara podeljeni učenicim škola u Osojanima, Goraždevcu, Orahovcu, i u Velikoj Hoči. Sadržaj paketa je, kao i uvek do sada, bio pilagođen starosti dece. Naravno da su poklone dobili i učenici Bogoslovije u Prizrenu.

Za decu u Gračanici i Novom Brdu kupljeno je i podeljeno 61 pari čizmica i isto toliko zimskih jakni.

Novac su dobile ugrožene porodice u Novom Brdu i iz okoline Dečana. Dobrovoljni novčani prilog dobila je Narodna kuhinja „Majka devet Jugovića“ u Gračanici ali i više crkava i manastira.

“Novčano ili donacijom grderobe pomognute su i druge porodice, a jednoj višečlanoj porodici koja živi dosta udaljeno od drugih srpskih enklava, darivano je 600 evra koji su nedostajali za kupovinu starijeg automobila za prevoz dece do škole ili do lekara.

Pomenimo da su ovog puta deci na Kosovo poklone odnele i podelile vredne ali i hrabre članice „Radosti moja“ Sanja Dier, Grozda Lekić i Zora Vasić. Često se ni dični muškarci ne osećaju baš prijatno kada prelaze granice lažne države Kosovo- ali naše hrabre dame su zaista odlično obavile zadatak predaje poklona srpskim mališanima. –Šta će vam za vaš trud veća nagrada od osmeha srećne dece koja su dobila lepe poklone -rekla nam je Sanja Dier, dodajući da su hit pokloni ovoga puta bile brojne fudbalske i košarkaške lopte!

Celu organizaciju akcije, po pitanju šta i kome darivati svetosavske poklone, pomogla je, kao i često do sada, Raško- Prizrenska i kosovska eparhija, zatim profesorka i novinarka Olivera Radić iz Orahovca, Protinica Svetlana Stević, monah Isaie iz manastira Visoki Dečani kao i saputnici tokom putovanja po Kosovu Siniša Živić i Ivica Nakalamićiz Orahovca.

Predsednik humanitaraca „Radosti moja“ g. Milorad Nikitović sa svojim saradnicima koristi da se preko NOVOSTI zahvali svim darodavcima a ujedno i da pozove sve ljude dobre volje na veliku, jubilarnu proslavu „10. godina od osnivanja humanitarne hrišćanske zajednice“ -istovremeno i na proslavu krsne slave humanitaraca „Radosti moja“ Sveti Simen Mirotočivi. u nedelju 23. februara u Birger Centru Vest u Štutgartu, Švab Str. 91, sa početkom u 13 časova.

Izvor Večernje Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More