Dve Srpkinje i Srbin uhapšeni u Švajcarskoj: Odvodili žene u inostranstvo, držali ih kao robinje?

Foto: PixaBay
765

U Švajcarskoj je policija uhapsila dve Srpkinje i jednog Srbina pod sumnjom da su sistemski u tu zemlju dovodili žene i izrabljivali ih.

“Više žena su prisilili da rade satima bez pauze, prisilno ih zatvarali i mizerno im plaćali. To je optužba protiv dve žene i jednog muškarca iz Srbije koji se odnedavno nalaze u istražnom zatvoru u Kantonu Bern”, piše “Neue Zürcher Zeitung” dodajući da državno tužilaštvo vodi istragu protiv tih troje osumnjičenih ne samo zbog izrabljivanja, nego i zbog sumnje u trgovinu ljudima, prenosi Telegraf.

U tekstu se dalje navodi mišljenje švajcarskog udruženja za borbu protiv trgovine ljudima FIZ da se kod opisanog slučaja ne radi ni o pojedinačnom slučaju niti je postupak osumnjičenih nov. Navodi se slučaj jedne žene iz Afrike, koju novine nazivaju Nuria, koju su tri muškarca angažovala kao čistačicu i koja je “u više domaćinstava morala da čisti ili pazi na decu ili da neguje stare osobe. Više poslodavaca je od nje zahtevalo i seksualne usluge”, prenosi Dojče vele.

“Za vreme kratkih pauza Nuria je spavala na kauču u stanu muškaraca. Kao plata obećano joj je 400 franaka mesečno. Ali, ni taj sitni iznos ona nikad nije dobijala u potpunosti. Posrednici su od toga odbijali novac za hranu, transport i ležaj”

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More