Srpski student mladi pronalazač! Dobio je ponude iz inostranstva ali Stefan želi da njegov izum ostane u Srbiji (FOTO)

Foto: PixaBay
631

Stefan Unić, student druge godine Visoke tehničke mašinske škole iz Trstenika, postao je poznat u svetu nauke otkrivajući uređaje koji imaju primenu u svakodnevnom životu.

Kako je saopštila Visoka tehnička mašinska škola, uređaji se smatraju “neutralizatorima zračenja koji čiste vazduh i atmosferu”.

Foto: PrintScreen/Fb profil Stefan Unić

“Personalizovani orgonit” je pronalazak za koji je Stefan dobio i ponude iz inostranstva, ali koje je odbio, kako se navodi, želeći da uređaj ostane u Srbiji, piše N1.

U saopštenju piše da je u toku patentiranje uređaja, kao i da se mladi pronalazač nada da će mu se neko iz Srbije javiti i pomoći u realizaciji plana.

“S obzirom da je vazduh u Srbiji takav da ne može da se diše, mislim da bi ove uređaje trebalo imati u svakoj kući kako bi nas štitili od zračenja, čistili vazduh i atmosferu. Ovi uređaji su naučno dokazani još 1989. godine, samo ih je trebalo pronaći u polju nauke i osmisliti kako bi trebalo da izgledaju”, rekao je Stefan Unić.

Unić je nosilac domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, mentor je mladim naučnim timovima iz Srbije i koordinator raznih projekata.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More