Ispovest Srbina koji je u karantinu na kruzeru zbog koronavirusa: Niko ne izlazi iz kabina!

N. M. (31), jedan od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru "Dajmond princes", opisao je stanje na ovom brodu

Foto: Pixabay.com
150

N. M. (31), jedan od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru “Dajmond princes”, opisao je stanje na ovom brodu, na kojem su svi putnici i osoblje stavljeni u karantin nakon što je kod jednog od putnika koji se iskrcao potvrđen koronavirus.

“Trenutno smo i mi slabo obavešteni o opštoj situaciji, u Jokohamu smo došli dan ranije od predviđenog, upravo zbog putnika koji se iskrcao 25. januara. Za sada su svi putnici u svojim kabinama zatvoreni, ne smeju da izlaze uopšte. Barovi, restorani su zatvoreni. Radi se dostava hrane i pića po sobama – sve što im treba, putnici pozovu, i to im bude dostavljeno u kabinu. Čak su i nama zaposlenima zatvorili sve prostore za okupljanja, kao što su bar za posadu i pušionica”, rekao je ovaj mladić za “Blic”.

Kada su van dužnosti, dodaje, rečeno im je da se što manje kreću po brodu.

“Otvoren nam je restoran, a neki iz posade imaju dodatna zaduženja. Recimo, kazino, foto i šop department noću dežuraju po hodnicima i paze da niko ne izađe napolje iz kabina”, priča N. M.

Ukoliko se otkrije novi slučaj obolelog od korona virusa među svima nama, ističe, prema pričama koje kruže po brodu – spekuliše se da će im karantin produžiti za dodatne dve nedelje.

“Kad je reč o pregledu, bukvalno smo prošli ispred termovizijske kamere koja nam je izmerila temperaturu. Potom smo popunjavali upitnik o tome kako se osećamo i da li imamo bilo kakve simptome poput kašlja, malaksalosti… Mislim da su manje-više svi rekli da su dobro, a oni koji su tvrdili suprotno, su detaljnije pregledani. Mi Srbi se ovde svi znamo i družimo, za sada smo svi dobro. Neki od njih je trebalo da idu kući, ali sada moraju da sačekaju da prođe sve ovo. Nažalost, nemamo ni mi više informacija šta i kako nakon svega, ali se nadam da ćemo ih dobiti uskoro”, kaže sagovornik “Blica”.

Kruzer je, inače, ponovo isplovio iz luke u Japanu, kako bi plovidbom napravio tehničku vodu i regulisao balast.
“Ujutru bi trebalo da stanemo na obalu kako bi se na kruzeru obnovile zalihe hrane i ostalih potrepština”, dodaje N. M., piše Blic.

izvor: Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More