Konfuzne vesti o doktoru koji je prvi upozorio na koronavirus, a onda je bolnica potvrdila vest

(Chinatopix via AP)
77

Nakon oprečnih informacija koje su tokom dana stizale o kineskom lekaru koji je među prvima upozorio na opasnost od koronavirusa u Vuhanu, iz bolnice gde je on radio stigla je zvanična potvrda da je on ipak preminuo.

Bolnica u Vuhanu gde je doktor Li Venliang (34) radio kao oftalmolog saopštila je da je on umro, preneo je Rojters.

Kineski mediji izazvali su ranije danas konfuziju pošto su uklonili izveštaje o smrti lekara Lija Venlianga i zamenili ih navodima da su u toku pokušaji da se spasi njegov život.

Kako prenosi Blumberg, objava kineskog tabloida “Global Tajms”, u kojoj se navodi da je lekar preminuo, obrisana je nešto kasnije sa društvene mreže “Weibo”.

Takođe, obrisana je još jedna objava Global Tajmsa, koji inače radi pod okriljem lista Komunističke partije “Pipls dejli”, a u kojoj je glavni urednik lista izrazio žaljenje zbog smrti doktora.

Hrvatski portal Index preneo nakon svih oprečnih vesti koje su sustizale jedna drugu tokom dana da se slučaj doktora Lija pretvorio u haos.

Li Venliang je bio jedan od prvih lekara koji su upozoravali na opasnost od koronavirusa u Vuhanu, ali su mu lokalne vlasti zamerile što je to činio, navela je agencija.

Od koronavirusa u Kini preminulo 636 ljudi, zaraženo 31.161

Broj ljudi koji su dosad preminuli od posledica koronavirusa u Kini prešao je 600, a ukupno je do danas zaražena 31.161 osoba.

Samo u četvratk preminulo je 73 ljudi, čime se ukupan broj žrtava popeo na 636 osoba, prenosi Rojters.

Do sada je zabeleženo 320 slučajeva zaraženih od koronavirusa u 27 zemlje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More