Niko od državljanja Srbije na kruzeru nije zaražen

Foto/Tanjug/AP Photo/Francois Mori
56

Niko od državljana Srbije, koji se nalaze na kruzeru “Diamond Princess”, koji je u dvonedeljnom karantinu usidren u Japanu, nema koronavirus, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je naveo da su u stalnoj komunikaciji sa zdravstvenim vlastima Japana, i da je od njih dobio informaciju da je znatno povećan broj zaraženih koronavirusom na brodu, ali da među njima nisu građani Srbije.

“Među zaraženima, po poslednjoj informaciji, nisu naši građani. Na vezi smo sa njima, na vezi smo sa zdravstvenim vlastima koje to prate. Mi u ovom momentu odavde ne možemo mnogo da uradimo”, rekao je Lončar novinarima u Boru.

Navodi da zdravstvene vlasti Japana čine sve što je u njihovoj moći da žaustave dalje širenje virusa.

“U narednih deset do 15 dana očekuje se da virus bude na maksimumu”, pojasnio je ministar i dodao da bi veliki uspeh bilo kada bi se zaustavilo širenje, broj obolelih i broj umrlih.

Dok se to ne desi, ističe, svi moraju da budu na oprezu i da se sluša preporuka struke. Još 41 osoba na kruzeru obolela od novog koronavirusa, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 61.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More