Masakr na Tajlandu: Pucao u tržnom centru i vojnom kampu, ubio 26, ranio 52 osobe (FOTO, VIDEO)

(AP Photo/Sakchai Lalitkanjanakul)
109

Tajlandske bezbednosne snage ubile su danas vojnika koji je u ubilačkom pohodu u gradu Nakon Račesima ubio 26, a ranio 52 osobe, saopštili su zvaničnici.

Tajlandski ministar javnog zdravlja Anutin Čarnvirakul potvrdio je da je vojnik ubijen u tržnom centru Terminal 21, prenosi Rojters.

“Hvala policiji i vojski što su okončale ovu situaciju. Napadač je ubijen!”, naveo je on na Fejsbuku, što su potvrdile i vojska i policija.

(AP Photo/Sakchai Lalitkanjanakul)

Policija je osumnjičeno indentifikovala kao 32-ogodišnjeg vojnika Džakrapantu Toma.

Napad je počeo u subotu oko 15 časova po lokalnom vremenu, kada je vojnik zapucao u jednoj kući, pre nego što je otišao u vojni kamp, a onda u tržni centar, objavljujući poruke na Fejsbuku za to vreme.

Narednik Džakrapanta Toma ubio je svog zapovednika i još dvoje ljudi, pa ukrao oružje iz vojnog kampa, rekao je portparol Ministarstva odbrane za BBC.

(AP Photo/Sakchai Lalitkanjanakul)

 

Osumnjičeni se potom odvezao do centra grada i ušao u tržni centar.

Lokalni mediji objavili su i snimak vojnika kako izlazi iz automobila ispred tržnog centra i puca, dok ljudi beže.

AP prenosi da je motiv za napad spor oko zemlje.

Vojnika su ubile vojne snage nakon celonoćne opsade tržnog centra Terminal 21 u tom gradu, udaljenom oko 250 kilometara od glavnog grada Bangkoka.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More