„Južni vetar“ zapalio Srbiju, sada se sprema serija sa ovim čuvenim glumcem!

FOTO: Printscreen/Facebook
463

Za samo sedam dana prikazivanja film „Južni vetar“ u režiji Miloša Avramovića gledalo je više od 100. 000 čime je srušen rekord rediteljskog prvenca Dragana Bjelogrlića „Montevideo, bog te video“.

„Iskreno smo se nadali uspehu, ali smo iznenađeni brojkama. Ne bih voleo da film porede ni s „Montevideom“, a ni „Zonom Zamfirovom“. Uspeh „Južnog vetra“ dobra je stvar za domaći film. Nadam se da će mladi autori lakše doći do novca za svoje ideje i žanrovske filmove“, kazao je Avramović.

U filmu igraju Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, a svoju poslednju ulogu maestralno kao i uvek odigrao je i Nebojša Glogovac koji je preminuo mesec dana nakon završetka snimanja ovog filma.

On planira da na proleće snimi i seriju „Južni vetar“ za RTS, a jedna od uloga biće poverena i čuvenom italijanskom glumcu Franku Neru.

„Veliki sam optimista i verujem da će Nero biti s nama. Pregovori su u toku i očekujem pozitivan ishod. Igraće biznismena iz Italije koji dolazi da ulaže novac u Srbiji, dodaje režiser.

Italijanski glumac voli Beograd, a čak tri puta bio je gost Festa. Poslednji put u Srbiji je prisustvovao svetskoj premijeri novog filma „Mamula“ reditelja Milana Todorovića. Publika u Srbiji ga pamti i po filmovima „Neretva“ i „Banović Strahinja“. Nero je bio omiljen glumac i Josipa Broza Tita.

„Slao je avion po mene u Rim da idem na Brione da se slikamo. Želeo je da me fotografiše jer je smatrao da je odličan fotograf. Nije imao pojma da slika! Sećam se njegove supruge Jovanke, koja je stalno stajala sa strane i ćutala“, ispričao je jednom prilikom Nero.

Južni vetar: official trailer

Balkan gori – gas je do daske: nazad se ne može! ???Južni vetar se širi po Srbiji: ne propustite priliku da proverite zašto ovaj film vraća publiku u bioskope!Vidimo se ?

Gepostet von Južni vetar am Freitag, 26. Oktober 2018

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More