Grad Beč pomaže vam da odete na letnji odmor! Evo gde se možete prijaviti

Foto: Unplash/Martin Lostak
425

Magistratsko odeljenje 11 – MAG ELF i ove godine finansijski pomaže bečkoj deci između 7 i 14 godina, kao i porodicama slabijeg materijalnog stanja, da svoje letnje odmore provedu u nekom od odmarališta u Austriji.

Mnoge porodice u Beču su već počele sa planiranjem godišnjeg odmora.  Ali, za roditelje koji nemaju velika mesečna primanja ovo nije ni malo ugodna tema, a leto tako voljeno i iščekivano, predstavlja finansijsku noćnu moru.  Ukoliko niste u mogućnosti da vašoj deci obezbedite  zanimljivo, zdravo, i srećno leto, grad Beč se pobrinuo i za to, piše Dijaspora.tv.

Magistratsko odeljenje 11 – MAG ELF i  udruženjeWiener Jugenderholung“ (WIJUG), koje organizuje ovu vrstu letovanja, i ove godine će  deci između 7 i 14 godina i porodicama slabijeg materijalnog stanja, ulepšati godišnji odmor i omogućiti im da ga provedu u nekom od brojnih odmarališta WIJUG-a u Salzburgu, Tirolu, Gornjoj Austriji i Štajerskoj, a koji odgovaraju standardu od 3 zvezdice. Pored odmora, njima je na raspolaganju čitav niz mogućnosti za aktivno provođenje slobodnog vremena, kao i  organizovani izleti.

Dakle, čak i porodice sa malim budžetom mogu se odmarati tokom leta, uz finansijsku podršku zagodišnji odmor.  Pomoć je namenjena porodicama koje ne prelaze određene granice dohotka.

Podrška za letnje odmore za porodice  iznosi 13,17 € po danu za odraslu osobu, a deca putuju besplatno. Ponude uglavnom uključuju smeštaj, pun pansion, povratno putovanje i pratioca putovanja. Porodice koje prvi put koriste ovu ponudu imaju prednost prilikom prijave, koja počinje od 10 februara 2020. godine. U prve četiri nedelje prijavljivanja,  porodice koje se prvi put prijavljuju  imaju potpunu prednost za rezervaciju.

Pokrivanje troškova i finansijska podrška za godišnji odmor zavisi od primanja roditelja.

Na primer, troškovi za porodični odmor u trajanju od 8, 11-12 dana uključujući puni pansion kao i povratno putovanje (do mesta odmora i nazad) iznose za odrasle 109,60 € / 150,70 € / 164,40 €; a deca imaju besplatan prevoz.

Ukoliko želite da Vaše dete putuje samostalno, postoje pratioci putovanja po ključu 1-10, što znači da će jedan pratilac paziti na grupu do 10 mališana.  U ponudi su 9 odmarališta sa dodatnim programima, kao što su sportski i avanturistički kampovi, kreativne radionice, odmor na selu, kursevi jahanja i gađanja lukom i strelom.

Obezbeđen je autobuski prevoz.

Prijavljivanje se može izvršiti isključivo preko  Odeljenja za socijalni rad sa porodicama u regionalnim ispostavama Ureda za mlade i porodicu, MA 11, i to u filijali u bečkom okrugu u kojem stanujete.

Informacije se mogu dobiti putem  servisnog telefona Magistrata MA 11   +43 1 4000-8011.

Više informacija o mogućnostima korišćenja ove ponude koja se odnosi na finsijsku podršku za godišnji odmor  možete pročitati na  sajtu  Wiener Jugenderholung

ili na zvaničnoj internet stranici Grada Beča. 

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More