“Spasite nas, pre nego što se zarazimo”, vapaj zaposlenih sa kruzera na kom su i naši Srbi

Foto: (AP Photo/Ahn Young-joon, File)
398

Broj zaraženih na kruzeru iz dana u dan sve veći.

Koronavirus se širi kruzerom Diamond Princess na kom je zarobljeno i 14 državljana Srbije, a sada su i pojedini zaposleni počeli da paniče i da zahtevaju od vlasti da ih odmah vrate kući.

Testovi pokazuju da je još 60 ljudi na kruzeru usidrenom kod Jokohame pozitivno je na koronavirus, što znači da je broj slučajeva koronavirusa na brodu koji je pretvoren u karantin porastao na 135, prenosi Telegraf.

I dok se putnici i većina osoblja i dalje svim silama trude da ne prave dramu, jer će u karantinu biti još bar devet dana, pojedini zaposleni koji su rodom iz Indije zahtevaju od svojih vlasti da ih što pre evakuišu.

Osoblje iz Indije kaže da su izloženi opasnom virusu i da će se i sami porazboljevati ukoliko što pre ne budu evakuisani.

“Sada smo veoma uplađeni. Naš zahtev je da izoluju nas zaposlene od zaraženih putnika”, rekao je Binaj Kumar Sarkar, koji radi na ovom kruzeru.

On kaže da do sada ni on, ni drugi članovi osoblja nisu testirani na koronavirus.

“Proveravaju samo ljude čija je temperatura već od 37.5. Ukoliko Japan ne može da se nosi sa ovom situacijom, molim vas potražite pomoć. Ujedinjene nacije i vlada Indije bi trebalo da se umešaju što pre i da nas sklone odavde”, kaže Sarkar.

“Molim vas, pomozite nama koji još nismo zaraženi. Na brodu je 160 članova posade i osam putnika iz Indije. Molimo vas, spasite nas. Pomozite nam da se evakuišemo pre nego što i sami budemo zaraženi. Oko 90 odsto nas je zdravo, za sada. Apelujte na premijer Indije da nas vrati kući žive i zdrave”, moli Sarkar.

Podsetimo, kruzer se nalazi već nekoliko dana u karantinu nakon što je otkriveno da je kod jednog putnika koji se ranije iskrcao dijagnostifikovan koronavirus. Nakon brojnih provera ustanovljeno je da na brodu ima još zaraženih putnika. Ubrzo su na brod ukrcani medicinski timovi koji su uspostavili karantin.

Kako su za “Telegraf.rs” svedočili putnici na brodu, svi su smešteni u kabinama i povremeno im je dozvoljeno da izlaze na svež vazduh. Na smenu je dozvoljeno da izlaze putnice koji su smešteni u kabinama koji nemaju prozore i terase. Njima je omogućeno da šetaju na palubi nekih sat vremena, ali su sve vreme pod strogom kontrolom osoblja.

Jednom kada napuste kabine nije im dozvoljeno da budu u bliskom kontaktu sa drugim putnicima. Moraju da drže odstojanje od najmanje jednog metra i kabinu ne smeju da napuštaju bez zaštitnih maski i rukavica.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More