Hakeri otkrili podatke 6,5 miliona građana

Foto/Pixabay
103

Zbog povrede bezbednosti u aplikaciji koju koristi izraelska konzervativna stranka, hakeri su otkrili lične podatke skoro 6,5 miliona Izraelaca, obelodanio je stručnjak za sajber bezbednost Noam Rotem.

Aplikaciju je koristila stranka Likud izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, a otkriveni podaci uključuju imena, adrese, matične brojeve, mesto na kome glasaju, a u pojedinim slučajevima i brojeve telefona, pol i stranačku pripadnost, prenosi AP.

Likud je saopštio da je sprečio pokušaj oštećenja digitalne platforme koja se koristila za regrutovanje pristalica stranke na dan izbora.

Podaci su dospeli hakerima u ruke zahvaljujući neispravnoj bezbednosti na aplikaciji koju je Likud koristio pod nazivom Elektor, a koju je dizajnirala izraelska softverska kompanija Fidbek.

Rotem, koji je prvi otkrio slučaj, rekao je da je dojavu dobio od jednog hakera i dodao da je vrlo moguće da nisu samo hakeri došli u posed tih podataka.

“Veoma je lako bilo dobiti informacije. Svako sa normalnim brauzerom je to mogao da uradi”, rekao je on.

kako se navodi za komentar nije bio dostupan niko ni iz kompanije Fidbek niti dizajner aplikacije Cur Jamin.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More