Velika radost! Srbi dobijaju još jednu crkvu u Parizu

Foto: PrintScreen/YouTube
83

Cilj je da se do leta održi još nekoliko ovakvih bogosluženja, što bi bio uvod u formiranje još jedne Parohije.

Posle parohije Sveta Petka u pariskom predgrađu Bondi i crkve Uspenja Presvete Bogorodice na jugu Francuske u Nici, dugo najavljivan početak pravoslavnog službovanja (liturgije) biće održan krajem februara u delu pariskog regiona gde ima najviše Srba.

Izabrano je mesto Pierrefitte-sur-Seine u departmanu 93 i to će biti početak osnivanja još jedne Parohije koja će biti posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom.

Prema rečima sveštenika Željka iz parohije u Bondiju, u nedelju 23. februara sa početkom u devet sati biće održana pravoslavna liturgija na adresi 24, rue Nungesser et Coli u mestu Pierrefitte-sur-Seine, prenosi portal Svi Srbi u Parizu.

Za prostorije ove liturgije i eventualno buduće Pravoslavne crkve koristiće se velika prostorija koja je data na korišćenje od strane francuske katoličke crkve.

Kako piše portal, cilj je da se do leta održi još nekoliko ovakvih bogosluženja, što bi bio uvod u formiranje još jedne Parohije. Ovo je jedan istorijski događaj na kome će učestvovati celokupno vodeće sveštenstvo u Francuskoj, a svoj dolazak potvrdio je i Episkop zapadnoevropski Luka.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More