Srpski softver pred investitorima u Dubaiju, sa 80 zemalja u borbi za 50.000 dolara

Pixabay
236

Tehnološka platforma Agremo pobednik je prvog nacionalnog AIM Startup takmičenja koje je Naučno-tehnološki park Beograd realizovao u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku.

Lokalni pobednik imaće priliku da predstavi svoje rešenje globalnoj publici i vodećim svetskim investitorima i preduzetnicima na AIM 2020 od 24. do 26. marta u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, kao i da učestvuje na globalnom AIM Startup finalu gde će se sa pobednicima drugih lokalnih takmičenja iz više od 80 zemalja na svetu, boriti za nagradu od 50.000 dolara.

Kako se navodi u saopštenju Naučno-tehnološkog parka iz Beograda, Agremo razvija softversku platformu koja koristi veštačku inteligenciju da automatizuje procese analize slika prikupljenih iz vazduha pomoću dronova i satelita kako bi se dobile što preciznije informacije o usevima, biljkama i poljima i time unapredili različiti procesi u poljoprivredi.

U finalu prvog AIM Startup takmičenja, održanom 10. februara u Naučno-tehnološkom parku Beograd, predstavilo se ukupno 10 startap kompanija.

Annual Investment Meeting(AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE, a tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je “Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja”.

AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione strucnjake.

Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More