“Kjara” stigla do Austrije, očekuje se nova oluja u Nemačkoj

Oluja u Engleskoj, Foto: (Owen Humphreys/PA via AP)
241

Oluja Kjara, koja već nekoliko dana hara severnom i centralnom Evrope i za sada je odnela sedam života, uzrokovala je mnogobrojna odlaganja ili otkazivanja letova, železničkih i trajektnih linija.

Danas je stigla i do austrijskog grada Salcburga, nedaleko od granice sa Nemačkom, gde oko 400 vatrogasaca satima pokušava da ukloni svo drveće koje je palo na puteve i automobile, prenosi AP.

Takođe, na jednoj zgradi otkinula je metalni krov.

Nemačka železnička kompanija Dojče ban, koja je u ponedeljak obustavila sve dugolinijske vožnje, saopštila je da je većina linija ponovo uspostavljena širom zemlje, osim na jugu gde su i dalje jaki vetrovi.

U toj zemlji ponovo su otvorene i škole.

U severnoj Bavariji, gde su udari vetra dostizali 160 kilometara na sat, oluja je proizvela rekordnu količinu električne energije u vetroturbinama.

Oluja napravila haos u Evropi: Ima poginulih, padalo drveće, vetar nosio krovove (FOTO)

Nemačka meteorološka služba saopštila je da će u većini zemlje vetar oslabiti, ali da se pomera ka jugoistoku.

Na severoistoku Nemačke očekuje se nova oluja koja će najpre udariti Baltičku obalu, a očekuju se i obilne padavine, kao i u Francuskoj i Belgiji.

U Engleskoj i Škotskoj i dalje je na snazi upozorenje od poplava, a obilne padavine dovele su do izlivanja brojnih reka.

Smrtni slučajevi zabeleženi su u Poljskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Nemačkoj i Češkoj.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More