Haški tribunal i Mladićeva porodica: “Informacija o smrti Ratka Mladića nije tačna”

YOUTUBE PRINTSCREN
372

Informacija o smrti Ratka Mladića koji je objavljena na navodnom Tviter nalogu ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković nije tačna, potvrđeno je u Hagu i iz Mladićeve porodice, piše Tanjug.

Ispostavilo se, međutim, da je nalog na Tviteru na kojem je objavljeno da je Ratko Mladić preminuo zapravo lažni nalog koji je otvorio izvesni Tomazo Debenedeti.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je Tanjug da ga je upravnik pritvorske jedinice u Sheveningenu obavestio da su informacije o smrti Mladića lažne.

I Mladićev sin Darko rekao je Tanjugu da je sa ocem razgovarao pre pola sata i da je sve bilo normalno, dodajući da je Mladiću u pritvorsku posetu otišao njegov advokat.

Lažnu vest o Mladićevoj smrti preneli su mnogi mediji u Srbiji i regionu, a objavljena je na navodnom Tviter nalogu ministarke spoljnih poslova BiH.

U tvitu se navodi da je nju ambasador BiH u Hagu obavestio o smrti Ratka Mladića, a da joj je tu vest potvrdio predsednik Međunarodnog suda pravde A.A. Jusuf.

Ratko Mladić je u pritvoru gde se priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. On je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Haški tribunal: Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih
“Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih”, izjavila je za N1 portparolka Mehanizma za međunarodne krivične sudove Helena Eglston.

Na pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju odgovorila je: “Zdravstveno stanje pritvorenika ne komentarišemo”.

Ivica Dačić izjavio je za Tanjug da ga je upravnik pritvorske jedinice u Ševeningenu obavestio da je vest o smrti Ratka Mladića lažna.

Darko, sin Ratka Mladića takođe je rekao da informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne.

Mladić se inače priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. Predviđeno je da se tokom tog procesa sudijama obrati i Mladić.

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice. On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština, ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.

Izvor Tanjug, N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More