Statistika poražavajuća! Nagli skok preminulih i obolelih

Foto: Tanjug/ Chinatopix via AP
88

Broj smrtnih slučajeva od posledica novog koronavirusa u kineskoj provinciji Hubei naglo se povećao za 242, ali je naglo porastao i broj zaraženih – za 14.840, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici, nakon što su počeli da koriste nove metode dijagnostikovanja bolesti.

To je rekordan broj zabeleženih smrtnih slučajeva i zaraženih u jednom danu, prenosi Rojters, dodajući da je ukupan broj ljudi koji su umrli od posledica koronavirusa u Kini sada povećan na 1.310, a broj zaraženih na 48.206.

Zdravstveni zvaničnici u toj proviniciji, žarištu koronavirusa, objavili su da od danas u bilans uključuju i ljude kojima je bolest dijagnostikovana novim metodama.

Provincijska zdravstvena komisija je prošle nedelje najavila da će početi da priznaje rezultate kompjuterizovane tomografije, radiološkog metoda snimanja pacijenta, kao potvrdu infekcije, što omogućava bolnicama da brže izoluju pacijente.

Provincija Hubei ranije je priznavala samo rezultate testa ribonukleinske kiseline, koji pokazuje prisustvo virusa, ali je potrebno izvesno vreme da se dobiju rezultati.

Korišćenje skenera može brzo da pokaže infekcije pluća, pa će pacijenti moći da započnu lečenje na vreme i da se na taj način poveća i mogucnost da budu izlečeni.

Još 44 slučaja koronavirusa na kruzeru kod Japana,ukupno 218

Kod još 44 osobe na kruzeru Dajmond princes, usidrenom kod grada Jokohama, potvrđen je novi koronavirus, saopštlo je danas japansko ministarstvo zdravlja.

Time je broj zaraženih na brodu, na kojem se u karantinu nalazi više od 3.500 putnika i članova posade, među kojima i 14 iz Srbije, porastao na 218, od 713 koliko ih je do sada testirano, penosi AP.

Japan je saopštio da će dozvoliti pojedinim starijim putnicima koji su bili negativni na testu na koronavirus, dozvoliti da se iskrcaju pre isteka karantina, 19. februara.

Ministar zdravlja Kacunobu Kato rekao je ranije da će starijim putnicima koji od ranije imaju zdravstvene tegobe ili su smešteni u kabinama bez prozora, biti dozvoljeno da se iskrcaju već u petak, 14. februara i da preostalo vreme karantina provedu na kopnu, podseća Rojters.

Agencija dodaje da iskrcavanje, međutim, neće biti dozvoljeno onima koji su bili u kontaktu sa putnicima koji su bili pozitivni na koronavirus.

Kako su preneli japanski mediji, oko 80 odsto putnika je starije od 60 godina, 215 ih je u osamdesetim godinama, a 11 u devedesetim.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More