Koronavirusa odložio najveći svetski sajam mobilnih telefona

FOTO: Pixabay
90

Organizatori najvećeg svetskog sajma mobilnih telefona Mobile World Congreš-a (MWC) u Barseloni, potvrdili su da je manifestacija, planirana za kraj februara, otkazana zbog zabrinutosti u vezi sa koronavirusom.

Organizator sajma, GSMA, navodi u saopštenju da je “otkazala MWC Barselona zbog globalne zabrinutosti zbog koronavirusa, straha od putovanja i drugih okolnosti koje onemogućuju organizovanje tog događaja”, preneo je sinoć BBC.

Sajam je trebalo da se održi u Barseloni, ali iz organizacije su naveli da je to postalo “nemoguće” jer su najveći izlagači poput Fejsbuka, Nokije, Sonija i Vodafona otkazali svoj dolazak zbog koronavirusa.

To je jedan od najvećih međunarodnih poslovnih događaja koji je otkazan iz straha od epidemije.

Sajam je trebalo da bude održan od 24. do 27. februara u Barseloni, a španski ministar zdravstva Salvador Ilja zamolio je ljude da ostanu mirni.

Rekao je da bi trebalo imati poverenje u španski zdravstveni sistem i odluke donositi na osnovu naučnih činjenica.

Obično na ovom sajmu učestvuje više od 100.000 ljudi, od kojih oko 6.000 dolazi iz Kine.

Sajam mobilnih telefona se od 2006. godine održava u Barseloni.

Nijedan slučaj koronavirusa inače nije zabeležen u kontinentalnoj Španiji, ali dva su slucaja zaraze, kod jednog Britanca i jednog Nemca, potvrđena na Balearima i Kanarima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More