Šta sve nesvakidašnje možete u Beču na Dan zaljubljenih, evo nekoliko predloga

Pixabay
134

Ukoliko živite u Beču ili ste se zadesili u njemu, a želite da Dan zaljubljenih obeležite na malo drugačiji način, evo nekoliko predloga, piše dijaspora.tv.

Kuća muzike – „Betoven i ljubav“
Izložba u Kući muzike se bavi delima slavnog kompozitora Betovena, koja su nadahnuta zaljubljenošću i neuzvraćenim ljubavima, a tematizuje se i period u kome je kompozitor izgubio čulo sluha i kako se to odrazilo na njegov društveni život.

Kako da povežemo ljubav i klavirske komade „Mesečeva sonata“ ili „Za Elizu“? Kome je namenjeno pismo naslovljeno „Besmrtno voljenoj“ i zašto nikada nije poslato? Možemo li da na osnovu njegove jedine opere – „Fidelio“ zaključimo šta je Betoven zapravo mislio o romantičnim vezama?

Izložba počinje 14. februara 2020. godine u 18:00 časova u Kući muzike.

Albertina – „Ljubavni parovi“ u Albertini
U Albertini se na Dan zaljubljenih može pogledati specijalna tura o ljubavnim parovima. Izabrana remek dela Munka, Šagala i Pikasa svedoče o tome da je tema i predstavljanje ljubavi oduvek zaokupljala naš um. Nežne romanse, neostvarene strasti, ljubomorne scene u vezama – prikazuju ljubav u svoj njenoj raznolikosti.

Ova specijalna tura počinje 14. februara 2020. godine u 18:00 časova u Albertina muzeju.

Jevrejski muzej – „Naš grad – za dvoje“
U Jevrejskom muzeju u Beču (Jüdisches Museum Wien) izloženi su predmeti iz stalne postavke koji svedoče o svadbenim putovanjima, burmama, predbračnim ugovorima i poznatim jevrejskim parovima. Posle izložbe posetioci će biti pozvani na košer sekt u kafeu „Eskeles“.

Izložba počinje 14. februara 2020. godine u 17:00 časova u Jevrejskom muzeju.

Šetnja gradom bez partnera
Nasuprot brojnim ponudama, na Dan zaljubljenih u Beču je osmišljena i tura „Najbolje od Beča ako ste singl“. U dva termina, od 16:00 i 18:00 časova, zainteresovani će moći da 14. februara 2020. godine uživaju u šetnji Bečom po nesvakidašnjim lokacijama. Nakon vođenja organizovano je druženje u restoranu u centru grada i kratak test znanja o turi. Prijavljivanje je moguće putem E-mail adrese office@wienfuehrung.at

Nagradna igra – „Vreme za dvoje – najbolji trenuci sa najdražima“
Preduzeće Wien Ticket koje prodaje ulaznice za najvažnije koncerte i manifestacije u Beču nagradiće najboljih 10 fotografija vaučerima od 50 evra. Pošaljite fotografije mejlom na gewinnspiel@wien-ticket.at, preko Facebook-a ili Instagram-a uz hešteg #diebesserenkarten.

Za nezaboravno romantično veče udvoje odličan izbor su i poklon-kuponi za mjuzikle kao što je hit-mjuzikl „Cats“ u pozorištu „Ronacher“.

Svi oni koji se umesto kulturnog uzdizanja radije žele opustiti mogu uživati u idiličnoj večernjoj plovidbi Dunavom uz zvuke saksofona na romantično uređenom brodu „DDSG Blue Danube“ ili iskoristiti popuste za Bečke terme „Therme Wien“, kao i za vožnju katamaranom „Twin City Liner“.

Što god odabrali, biće ovo još jedan čaroban Dan zaljubljenih u Beču!

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More