Ispovest momka iz Subotice, zatočenog na kruzeru: Sve je pod kontrolom, nisam zaražen! (FOTO)

Na kruzeru je proglašen karantin nakon što je potvrđeno da su od virusa korona obolele 44 osobe

Foto: Youtube Printscreen
150

Daniel Dušnoki iz Subotice, član posade kruzera “Dajmond princes”, koji je od 3. februara pod karantinom zbog sumnje da na njemu ima zaraženih virusom korona je opisao stanje putnika i posade i atmosferu na plovilu koje se trtenutno nalazi u vodama kod Japana.

“Sve je pod kontrolom, nisam zaražen. Nisam čak bio ni na pregledima, jer uopšte nemam simptome korona virusa. Radimo i dalje bez ikakvih problema”, rekao je Dušnoki u razgovoru za “Blic”.

– Ono što je važno je to da su svi na kruzeru dobro. Svi smo zdravi. I dalje radimo normalno, ovde nema ni trunke panike, pa ne bi trebalo da bude ni u Srbiji. Dežuramo na smenu, obavljamo svoje dužnosti, a putnici su i dalje u svojim kabinama i dobijaju sve što im je potrebno – rekao je Daniel.

Ha Long Bay, Vietnam

Gepostet von Daniel Dusnoki am Montag, 3. Februar 2020

Inače,. na kruzeru je proglašen karantin nakon što je potvrđeno da su od virusa korona obolele 44 osobe, izjavio je danas japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato.

Kato je istakao, starijim putnicima koji su ranije imali neka oboljenja ili su smešteni u prostorije bez prozora, biće dozvoljen odlazak sa kruzera počev od sutra, i neće morati da čekaju do 18. februara već će boravak u karantinu završiti na kopnu.

Prema njegovim rečima, oni koji ispunjavaju kriterijume za iskrcavanje biće smešteni u ustanove koje je obezbedila japanska Vlada.

– Onima koji su bili u bliskom kontaktu sa osobama pozitivnim na virus neće biti dozvoljeno da napuste brod – dodao je Kato.

Na kruzeru je proglašen karantin po dolasku u Jokohamu 3. februara nakon što se muškarac iskrcao u Hongkongu i došao u Japan, gde je utvrđeno da boluje od virusa korona od kojeg je do sada u Kini preminulo više od 1.350 ljudi.

Japanski mediji navode da je oko 80 odsto putnika na kruzeru starije od 60 godina, 215 je u osamdesetim i 11 u devedesetim godinama svog života. Brod obično ima oko 1.100 članova posade. Kapacitet putnika je oko 2.670.

Širenje virusa izaziva zabrinutost o mogućem uticaju na Letnje olimpijske igre koje počinju u Tokiju 24. jula, piše Blic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More